Wie is gastouder ’t tovenaartje

Ik zal mijzelf even voorstellen, ik ben Maria Vierthaler en kom oorspronkelijk uit Oostenrijk en woon al een aantal jaren in Vlissingen. Samen woon ik met Ernst Koster en heb twee volwassen dochters, Jessica en Nestrin, die ook werkzaam zijn in de sector kinderopvang.

Ik wil graag kinderen opvang bieden in mijn huis omdat ik ze een veilig geborgen plekje wil -geven. Werken met kinderen is mijn passie, iets wat ik met mijn hart en ziel doe. Ik zie het niet als werk maar als een plezierige uitdaging om er voor de kinderen te zijn zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen tot een eigen individu.

Ik zal daarom leuke activiteiten aanbieden zoals: knutselen, koken en bakken, voorlezen, muziek luisteren, zingen en dansen. Wij hebben een hele leuke hond Varo, met hem zullen wij veel wandelingen maken. Dat doe ik dan in mijn eigen opgeknapte bolderkar waar wij zeker nog veel meer uitstapjes mee kunnen maken. Ook vind ik het van belang dat ze vrij kunnen spelen, en als wij even rust nodig hebben lezen wij samen boekjes en knuffelen we op de bank. Er is genoeg te doen bij gastouderopvang ’t Tovenaartje.

features-img1.jpg

Hoe is ’t Tovenaartje ontstaan?

Nadat ik een aantal jaren ervaring op heb gedaan in de kinderopvang, kwam ik op het idee om in mijn eigen huis voor de kinderen een fantastische opvang te bieden. Wij spraken het een keer vol enthousiasme uit gewoon bij een gezellige eetmoment met het gezin : “ wij toveren voor de kinderen een leuke plek “, die naam bleef natuurlijk in mijn hoofd zitten en de ideeën begonnen te groeien en te bloeien. Nu maar hopen dat er heel veel kinderen samen met mij mee willen toveren!

Opleidingen en Diploma’s

Naast mijn kinderen en huishouden heb ik een thuisstudie van NHA gevolgd, uiteindelijk heb ik mijn diploma SPW 3 gehaald. Tevens heb ik mijn EHBO-cursus gehaald en volg hiervan elk jaar de herhaling. Ook volg ik al aan aantal jaren gitaarles, dit om veel muziekactiviteiten aan te bieden voor de kinderen. Zelf sta ik regelmatig open om cursussen te volgen die worden aangeboden door het gastouderbureau, op deze manier blijf ik mijzelf ook ontwikkelen.

De cursussen die ik in de afgelopen jaren gevolgd heb:

  • Kiki kans in kinderen
  • Baby in zicht via Kiki
  • Regelmatig herhaling EHBO
  • Cleverbee voorsprong in de ontwikkeling