Doelstelling en Visie

De naam ‘t Tovenaartje zegt het al, ik wil voor uw kind een veilige, vertrouwde en gezellige opvang “toveren“.

Mijn doel is dat elk kind zich bij mij veilig en vertrouwd voelt door geborgenheid en structuur te bieden.

Door middel van een sfeervolle kindgerichte inrichting, met genoeg aanbod van speelgoed voor elke leeftijd laat ik het kind in zijn eigen tempo de wereld ontdekken. Ook buiten in onze grote veilige afgesloten tuin is er genoeg ruimte om zich uit te leven en goed te kunnen ontwikkelen.

Ik bied activiteiten aan zoals knutselen, zingen, dansen, koken en bakken, muziek maken met mijn gitaar, voorlezen en uitstapjes maken. Door mijn vrolijk gekleurde bolderkar is dat ook met meer kinderen altijd mogelijk.

Ik probeer me in hun belevingswereld te verplaatsen en communiceer met hun op een liefdevolle rustige manier zodat zij het begrijpen.

Door middel van cursus / boeken en lezen op internet houd ik mijzelf op de hoogte in mijn eigen ontwikkeling zodat ik altijd op de kinderen kan inspelen.

Ik vind het daarnaast belangrijk om de kinderen normen en waarde te leren zoals naar elkaar te luisteren, rekening houden met elkaar, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Goed contact met de ouders vind ik ook erg belangrijk. Door goede overdracht te geven bij breng- en haalmomenten houden wij elkaar altijd op de hoogte en kunnen zo goed op de behoefte van het kind in spelen. Voor kinderen tot een jaar zal ik dan ook een schriftje bijhouden met slaap en eettijden. Ik communiceer ook via app, stuur ook regelmatig leuke foto’s. En hou jullie op de hoogte over mijn thema’s via de mail.